Vigyázat: orvos! – Hogyan gyógyuljak meg a kezelés ellenére?

Mikor egy gyógyító neve előtt ott van, hogy Dr. vagy egy patikában egy nagynevű gyógyszergyár termékét ajánlják, feltétel nélkül elfogadjuk tanácsaikat, termékeiket.

Vigyázat_orvos11El sem képzeljük, hogy egy onkológus a gyógyszergyár kemoterápia gyártójának kecsegtető jutaléka fejében írja fel a vegyi mérget. El sem képzeljük, hogy az oltásoktól akár hosszú távú betegségeket kaphatunk. A tudatos ember ilyen esetekben is meggyőződik az orvos hitelességéről, utánajár a készítmények összetételének és nem hiszi el a reklámokat. Aki becsületes ember létére orvosként is becsületes, az nem tud elmenni a hazugságok mellett.

A tradícionális nyugati orvoslás zsákutcába jutott! A modern gyógyítás, amely gyakorta csak tanácstalanul “javítgat” valamit a szimptómákon, nem egészségessé tesz bennünket, hanem betegebbé. Ha az orvoshoz fordulót “derék” tablettanyelővé degradáljuk, ott hagyjuk a beteg embert a csatamezőn.

A szerző, Dr.Ébert Jenő belgyógyász szakorvos 35 éves orvosi tapasztalatainak birtokában pontosan tudja, miről beszél. Volt kórházi orvos, magánrendelőjében pedig naponta szembesül a tablettanyelő páciensekkel, akik hosszú ideje hurcolnak magukkal egyre súlyosbodó betegségeket. A medicinában mindig a beteg érdekeit szem előtt tartó orvos könyvíróként is konstruktív és előítéletektöl mentes: számos fontos témára világít rá ebben a könyvben, amely Németországban rendkívül népszerű – a páciensek és leendő páciensek körében.

A könyv nekünk íródott, a nagyközönségnek, szól a homeopátiáról, az allergiáról, az orvos-beteg viszonyról, arról, hogy van jogunk választani! Ébert doktor bátran kiáll a kollégái körében bizonyára nem népszerű igazság mellett: a páciensben a beszélni tudó partnert kell meglátni, aki nem tüneti kezelést igényel, hanem felelősségteljes egész személyiségére szabott gyógyítást.

Dr. Ébert Jenő nevét máshonnan ismertük eddig mi, magyarok. 1960 és 1968 között hétszer volt magyar bajnok férfi műkorcsolyázásban, valamint kétszeres olimpikonunk (1964, 1968). Aztán orvos lett – de úgy látszik, küzdeni tudása orvosként sem hagyta el.

tudnodkell.info

Kapcsolódó:
Könyvajánló: Vigyázat: orvos!

117

Szóljon hozzá! Minden vélemény számít!

Népszerű bejegyzések

Támogasson minket

Ha kedveli a Hírmalmot támogasson minket!

FB Subscribe