Erdélyi magyar-magyar egyeztetés az EP-választások előtt – audió

Megpróbál közös nevezőre jutni az MPP és az RMDSZ a 2014-es európai parlamenti választásokon való együttműködésről.

rmdszHamarosan tárgyalóasztalhoz ül Erdélyben a Magyar Polgári Párt (MPP) az RMDSZ-szel erősítette meg a Határok nélkülnek a polgári párt elnöke, Bíró Zsolt.

Kossuth Rádió

Bíró Zsolt MPP-elnök arra a kérdésre, hogy pártja számára elfogadható-e, hogy az RMDSZ listáján induljon például a 2014-es európai parlamenti választáson, a Kossuth Rádió műsorának azt mondta, ez az RMDSZ vezetőjének jelenlegi álláspontja az együttműködésről. Bíró Zsolt szerint ugyanakkor a politika dinamikusan változó közeg, és az RMDSZ álláspontja sokkal képlékenyebb lehet, ahogy közelednek a választások.

Nem szabad elfelejteni, hogy 2012-ben igencsak rezgett a léc a választásokon, ahol 5 százalékos küszöböt kellett elérni a sikeres szerepléshez. Amikor egy 6 százalékos kisebbségnek 5 százalékot kell teljesíteni, akkor komolyan kell venni az együttműködést, és ezen kívül is sok közös ügye van a magyar pártoknak, például az autonómia ügye. A 2014-es választás tehát csak egy a sok kérdés közül, amelyben közös nevezőre kell jutni – tette hozzá.

A politikus más témában is megszólalt a napokban, csütörtökön Székelyudvarhelyen sajtótájékoztatót tartott, hogy felhívja a figyelmet ártatlanul meghurcolt párttárásának Rácz Károly volt kézdivásárhelyi polgármesternek az ügyére. Rácz Károlyt másfél éve tartóztatta le a korrupcióellenes ügyészség, de minden szinten bebizonyosodott az igaza. A román legfelsőbb bíróság jogerős ítéletben felmentette a volt városvezetőt a vád alól, elutasítva az ügyészség fellebbezését.

hirado.hu

19

Szóljon hozzá! Minden vélemény számít!

Népszerű bejegyzések

Támogasson minket

Ha kedveli a Hírmalmot támogasson minket!

FB Subscribe