Kolozsvártól Temesvárig – Juhos Gábor maratonfutó ismét útnak indul

Idén szeptemberben közel 550 kilométert tett meg Juhos Gábor maratonfutó, hogy az 1989-es forradalom áldozataira emlékeztessen. Decemberben 15-18. között – a temesvári események 25-ik évfordulójához közeledve – ismét útnak indul, hogy ez alkalommal Kolozsvártól Temesvárig teljesítse a közel 350 kilométeres távot.

juhos1Vállalása december 18-án a temesvári belvárosi református templomnál ér véget, ahol Juhos csatlakozik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által szervezett programsorozathoz, és részt vesz az ökumenikus emlékünnepélyen.

Juhos Gábor december 15-én 10:00 órakor Kolozsvár főteréről indul, s még aznap Tordára érkezik. Másnap a Nagyenyed—Gyulafehérvár útvonalat teszi meg, december 17-én pedig a Déva és Lugos közti távon szalad. Ez utóbbi helyszínről indulva érkezik meg Temesvárra, ahol az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács három napos programsorozatot szervez.

A maratonfutó indulása előtt elmondta: szeretettel vár mindenkit – politikai-, vallási- és nemzetiségi hovatartozástól függetlenül –, hogy akár csak néhány méternyi futásra is elkísérjék útján, ezzel is tisztelegve az 1989-es forradalom áldozatai előtt.

Amennyiben bárki csatlakozni szeretne Juhos Gáborhoz, az bátran érdeklődjön Tőke Ervin szervezőnél a 0768 193 561-es telefonszámon.

Közlemény
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája

16

Szóljon hozzá! Minden vélemény számít!

Népszerű bejegyzések

Támogasson minket

Ha kedveli a Hírmalmot támogasson minket!

FB Subscribe