Repülőteret szeretnének Csíkban – audió

Önkormányzatok és vállalkozók összefogásával építenének repülőteret a székelyföldi Csíkszereda közelében. A Hargita megyei önkormányzat azt várja a beruházástól, hogy több turista érkezik majd és befektetőknek is vonzóbb lesz a térség.

Csíkszereda repülőből nézve. (Forrás: iho.hu)

Csíkszereda repülőből. (Forrás: iho.hu)

Közepes méretű utasszállítók fogadására is alkalmas repülőtér kialakításáról gondolkodik a Hargita megyei önkormányzat. A légi kikötő rendeltetése a térség kiszolgálása, a turisták, vállalkozók, befektetők Székelyföldre vonzása lenne.

A beruházás a már működő csíkszeredai magánreptér fejlesztését jelentené. A jelenleg kisrepülők fogadására alkalmas légikikötő, amely a város mellett található, 1200 méteres füves kifutópályája van.

Repülőtér-fejlesztés a Székelyföldön – Szombat reggel

A megye egyfajta, a települési önkormányzatokkal alkotott “kalákában” képzeli el a fejlesztést – jelentette be Borboly Csaba, Hargita önkormányzatának elnöke. Mint mondta, a beruházást „fapadosra” képzelték el, egy 800 méteres aszfaltozott pályával és járulékos épületekkel. Ezek megépítésében, illetve fejlesztésében megosztanák a munkát az önkormányzatok.

2015 a tervezés és előkészítés éve lesz, Hargita megye már tárgyalt magyarországi szakemberekkel a hatástanulmányok és tervek elkészítéséről.

hirado.hu

2,354

3 hozzászólás

  • Bárcsak megvalósulna!!!!!!!!!!Hajrá Csíkszereda!

  • Drukkolunk hogy sikeruljon…..

  • Elsők között lennék aki rendszeresen hetente repülne haza Csíkba! hajrá Befektetők (Wizzair???) 🙂

Szóljon hozzá! Minden vélemény számít!

Népszerű bejegyzések

Támogasson minket

Ha kedveli a Hírmalmot támogasson minket!

FB Subscribe