A Tíz kicsi néger a magyar olvasók kedvenc Agatha Christie-regénye

A Tíz kicsi néger egy szavazáson a voksok 26 százalékát kapta, így megelőzte a szintén nagyon népszerű Poirot-történeteket: a Gyilkosság az Orient expresszen, valamint a Halál a Níluson című krimiket.

10kicsinégerAz Európa Könyvkiadó Christie rajongóit az írónő születésének keddi 125. évfordulója alkalmából kérte fel arra, hogy válasszák ki legkedvesebb regényüket az életműből. A kiadó közleménye szerint a szavazáson a Tíz kicsi néger a voksok 26 százalékát kapta, így megelőzte a szintén nagyon népszerű Poirot-történeteket: a Gyilkosság az Orient expresszen, valamint a Halál a Níluson című krimiket.

A három legkedveltebb regényt októberben egy kötetben jelenteti meg az Európa Könyvkiadó.

A magyar Christie-rajongók a nemzetközi szavazáson is voksoltak kedvencükre. Mint a közleményben kiemelik, az amerikai, az angol és a brazil olvasók mellett a magyarok voltak a legaktívabbak.

A nemzetközi voksolást is a Tíz kicsi néger nyerte, és a második helyre szintén a Gyilkosság az Orient expresszen került. A harmadik helyet azonban Az Ackroyd-gyilkosság foglalja el a nemzetközi listán. A Christie hagyatékának gondozói által szervezett közvélemény-kutatásban több mint 15 ezer válaszadó vett részt, 21 százalékuk szavazott a Tíz kicsi négerre.

hirado.hu

15

Szóljon hozzá! Minden vélemény számít!

Népszerű bejegyzések

Támogasson minket

Ha kedveli a Hírmalmot támogasson minket!

FB Subscribe