Ezzel lehet a leggyorsabban netezni

Beépített reklámmentesítőt ad az ingyenes Opera böngésző legújabb változata asztali számítógépre és mobilra.

Nem az Opera az egyetlen böngésző, amelyik támogatja a reklámblokkolókat. 2015-től az Apple legalábbis lehetővé tette a hirdetésblokkolást az iOS 9-től, darab ideig a Samsung is előállt a hirdetésletiltóval (míg a Google el nem távolította az applikációt a Play Áruházából), s voltak ilyen próbálkozásai a Mozillának is. Éppen a héten állt elő az Adblock Plus a nem túl realisztikus ötlettel, hogy a reklámokat utáló felhasználók adományaikkal támogassák a bevételektől eleső kiadókat.

Ennél nagyobbat dobott az Opera: beépítette a reklámblokkolót magába a böngészőbe. Így nem kell harmadik féltől származó szoftverrel bajlódni, elég egy kapcsolóval reklámmentesíteni az internetezést.

Állításuk szerint a netezés kikapcsolt hirdetésekkel 34 százalékkal lesz gyorsabb (egyes honlapokon 90 százalékkal!), s ráadásul a készülék kevesebb RAM, valamint akkumulátor fogyasztással is beéri így. Az alábbi képen a pillekönnyű (?) Chrome-mal vetik össze az Opera memóriaigényét. A hirdetésblokkoló alaphelyzetben kikapcsolt állapotban van, a beállításokban egy tolókával lehet aktiválni a tiltást.

adblocker

A szupergyors Operát Android mobilokra innen, asztali Windows, Mac és Linux számítógépekre pedig innen lehet letölteni.

hirado.hu

66

Szóljon hozzá! Minden vélemény számít!

Népszerű bejegyzések

Támogasson minket

Ha kedveli a Hírmalmot támogasson minket!

FB Subscribe