Afrikában csontjaikért vadásznak az albínó gyerekekre

Évtizedek óta vadásznak Afrikában az albínó gyerekekre. Varázsfőzetet készítenek testrészeikből, csontjaikat ereklyéknek használják, sőt, még vérüket is pénzzé teszik. A legújabb brutális támadás során anyja karjaiból ragadtak ki egy gyermeket, akit később levágott fejéről kellett édesapjának azonosítania.

Saját otthonából ragadtak el egy kilenc éves albínó kisfiút szunyókáló ikertestvére és édesanyja mellől – számolt be a Mail Online a legutóbbi tragikus támadásról.

A meggyilkolt fiú anyja életben maradt ikertestvérével együtt ( Forrás: Twitter / metro.co.uk )

A meggyilkolt fiú anyja életben maradt ikertestvérével együtt ( Forrás: Twitter / metro.co.uk )

A malawi szülőkről mindenki tudta, hogy albínó gyermekeik vannak, így a hír hamar eljutott az emberrablók fülébe is, akik kivárták míg a családfő elmegy otthonról, és rátámadtak a szendergő családra.

Testével védte a fiait, de az egyiket elvitték

Az ikrek 26 éves édesanyja könnyivel küszködve idézte fel az ominózus nap eseményeit: “Mielőtt felfoghattam volna, hogy mi történik, elvágták a szúnyoghálót, és megragadták az egyik fiamat. Megragadtam a derekánál, közben hátammal próbáltam megvédeni az ikertestvérét.”

Miután a támadók nem tudták eltávolítani a gyermekei mellől, fejbe vágták egy fejszével.

“Megszéldültem, és már nem tudtam tovább tartani a fiamat. Eltűnt a támadókkal. Kiáltozni kezdtem, de mikor megérkezett a család többi tagja, a támadók már meesze jártak” – mesélte a nő, aki azóta is azt hazudja megmaradt fiának, hogy egyszer még visszatérhet a testvére.

A fiút később édesapjának kellett azonosítania: csak a fejét találták meg, teste többi része valószínűleg már a csodadoktoroknál pihen.

A fiút minden bizonnyal embervadászok rabolták el és varázsdoktoroknak adták el a kisfiú testrészeit. A doktorok varázsitalokat készítenek az albínó gyerkek bőréből és véréből, csontjaikat pedig ereklyeként használják.

Varázslás és barbár törvények

Egy komplett albínó gyerek 75 ezer dollárt is érhet, ha minden egyes testrészét pénzzé teszik az emberrablók. A babona szerint aki albínó “ereklyéket” birtokol, arra nagy szerencse, pénz, szerelem, gazdagság vár, kiváltságos és hosszú élete lesz.

Tanzániában az iskolázatlan emberek a legjobb kuncsaftok. A bányászok például a sziklák réseibe albínó gyerekek ujjait rejtik el, abban a hiedelemben, hogy ott majd drágakőre bukkannak. A halászok az albínók haj- és szőrszálait fonják a hálójukba, hogy jobb legyen a fogás, az üzlettulajdonosok pedig albínó kezet temetnek a boltjuk bejárata elé, hogy több vevőjük legyen.

hirado.hu

78

Szóljon hozzá! Minden vélemény számít!

Népszerű bejegyzések

Támogasson minket

Ha kedveli a Hírmalmot támogasson minket!

FB Subscribe