Hadihajókkal követik a britek az orosz flottaegységet

A brit királyi haditengerészet két hajója kísér egy orosz flottaegységet, amely az Északi-tengeren a La Manche-csatorna felé tart. Az orosz Északi-tengeri Flotta hajói, köztük az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó Szíriába, Tartusz kikötőjébe tart.

A brit védelmi minisztérium csütörtöki bejelentése szerint két romboló, a Duncan és a Dragon, valamint a Richmond nevű fregatt figyeli az orosz flotta mozgását. A tíz egységből álló orosz konvoj zászlóshajója a Kuznyecov tengernagy nevű repülőgép-hordozó, és a flottához tartozik a Nagy Péter cárról elnevezett atommeghajtású cirkáló, több romboló és kiszolgáló hajó, valamint egy tengeralattjáró.

Admiral Kuznyecov, nehéz repülőgép-hordozó cirkáló. (Forrás: Wikipédia)

Admiral Kuznyecov, nehéz repülőgép-hordozó cirkáló. (Forrás: Wikipédia)

Az orosz flotta a brit sajtónak nyilatkozó védelmi szakértők szerint a Földközi-tenger keleti térségébe tart, hogy bekapcsolódjon a szíriai hadműveletekbe. A brit védelmi minisztérium csak annyit közölt csütörtökön, hogy a brit egységek feladata az orosz flotta kísérése, és ezt a brit királyi légierő (RAF) felderítő tevékenységgel támogatja.

Csütörtöki sajtóértesülések szerint a brit haditengerészeti egységek műveleti utasításában az szerepel, hogy 4 mérföldnél (6,5 kilométernél) nem mehetnek közelebb a Kuznyecovhoz.

hirado.hu

23

Szóljon hozzá! Minden vélemény számít!

Népszerű bejegyzések

Támogasson minket

Ha kedveli a Hírmalmot támogasson minket!

FB Subscribe